1 Malaysia Lucky Draw Contest

1 Malaysia Lucky Draw Contest
Memenangi INSPIRA !!!!

20.7.10

Tepung Kek Coklat Lembab



Berat : ~550 gm

Bahan-bahan yang disediakan dalam pek ini:



Bahan A : Gula
Bahan B : Campuran Tepung
Bahan C : Topping

Bahan-bahan lain yang diperlukan ditambah utk menghasilkan kek coklat lembab ini:
  • 2 biji telur ayam gred A
  • 1 cawan minyak jagung/minyak masak
  • 2 cawan susu berperisa coklat
Tepung Kek ini boleh menghasilkan 1 biji kek dengan anggaran berat 1 kg ++ dan dapat menghasilkan anggaran 25-30 biji cupcake, bergantung pada saiz cup.



Hirisan Kek Coklat Lambat bersama topping

Cara-cara dan langkah-langkah membuat kek dengan tepung kek ini ada disediakan di dalam pek ini. Beberapa tips membuat kek juga disertakan sekali antaranya cara-cara membuat frosting ganache.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...